Kako sem s pomocjo Aiping Wang pozdravila bulimijo

by admin on January 2, 2014

Rada bi s hvaležnostjo podelila svoje izkušnje, ki sem jih dobila, ko sem se udeležila tretmajev pri Aiping Wang.

Ko sem vstopila v puberteto, sem se poleg s tisočimi življenjskimi vprašanji, borila še za zdravje. Mučila me je bulimija, ki takrat v Sloveniji ni bila zelo znana, zato dolgo časa niti nisem vedela, kaj se mi dogaja, ter le prestrašeno trpela. Vsak moj trud, da se rešim, je padel v vodo.

Imela sem obdobja, ki bi trajala tudi po teden dni, ko bi cele dneve in noči jedla in bruhala, dokler ne bi bila popolnoma izčrpana. Nato bi teden ali dva okrevala, pa zopet…
Ker ne bi vedela, kaj se dogaja, bi bila jezna na sebe, zacela bi popuščati v šoli, saj se nisem mogla koncentrirati, spomin bi bil upočasnjen. Postala bi bolj zaprta, nedružabna, večinoma bi se zadrževala sama doma ter bi bila v paniki, vidoč, da ne morem kontrolirati svojega življenja in tako fizično kot emocionalno propadam.

Ko sem po mnogih poskusih in padcih ugotovila, da si sama ne morem pomagati, sem prosila za pomoč starše, a tudi oni ne bi vedeli, kaj se z menoj dogaja in mi niso znali pomagati. Splošni zdravnik me je poslal k mladinskemu psihologu, pa mi tudi ni znal pomagati. Psihiater mi je ponudil pomirjevala, ki naj bi le ublažila problem, a imela veliko škodljivih stranskih učinkov.

Nato sem na Polikliniki v Ljubljani, pri takrat edini specialistki za bulemijo v Sloveniji, začela obiskovati skupino mladih s podobnimi problemi. Razširilo mi je pogled, saj sem spoznala, da je to bolezen, ki je po svetu precej razširjena. Preko razgovora z ostalimi v grupi bi postala manj prestrašena. Sedaj sem imela ljudi, s katerimi sem mirno lahko govorila o svojih problemih in so me razumeli – a bolezni še vedno nihče od nas ni mogel odpraviti!

To mučno preživljanje mladosti se je nadaljevalo 7 let, ko sem, po vseh neuspelih poskusih zdravljenja in skoraj uničenemu življenju, zagledala novo upanje – slišala sem, da je v Ljubljani Aiping Wang, ki pomaga ogromno ljudem razrešiti njihove probleme in bolezni. Začela sem hoditi na tretmaje k njej. Bilo je neverjetno. Hkrati sem se učila o modrostih življenja, ter o zdravem in naravnem življenju ter prejemala novo svežo energijo, ki je počasi, dan za dnem obiskovanja tretmajev, menjala mojo bolezen.

Mnogo ljudi je prihajalo z najrazličnejšimi boleznimi in problemi in začudeno sem opazovala, kako je: gospa iz Avstrije prišla na tretman hodeča z opornicami, a odsla hodeč normalno – brez opornic; gospod, ki ni mogel že leta spati zaradi groznih nočnih mor, je po obiskovanjih tretmajev spal sedaj mirno in sladko vsako noč; dekle z vnetim, zabuhlim obrazom, da nisi vec videl niti oči, je že po mesecu dni skoraj normalno izgledala; moški z gihtom popolnoma odpravil bolezen po parih mesecih tretmajev; …In vsi ti ljudje so, predno so prisli na tretmaje k Aiping Wang, probali vse, preiskali vsako moznost, da bi si povrnili zdravje. Nisem mogla izpustiti dneva, da ne bi prišla na tretma, videla nova in nova ozdravljenja in se učila naprej novih in novih znanj ter dobila novo energijo.

Tako je kmalu moja bulimija začela postajati redkejša, dokler ni neopazno popolnoma izginila. Počasi se mi je začel vračati občutek, kdaj sem sita in moram prenehati jesti. Življenje se mi je povrnilo, panični strah in negotovost pred vsakim novim dnem sta minila, postala sem zopet vesela, problema z bulimijo pa od takrat nisem nikoli več imela.

Kot toliko drugih ljudi, sem tudi jaz brzkrajno hvaležna Aiping Wang, da je prišla k nam, deli svojo modrost z nami, ter vsakomur, kdor hoče ozdraviti na naraven način, nesebično pomaga.

Leave a Comment

Previous post: